LEAP Marokko – into the desert

Intro

Vanaf 2017 reis je met LEAP naar Marokko. Een intensieve reis waarin je diep in de woestijn jezelf tegenkomt. In de eindeloze leegte van de Sahara ervaar je de overweldigende schoonheid van de natuur. Het helpt je te verbinden met je innerlijke kennis en intuïtie. En natuurlijk geniet je van de warme gastvrijheid van de Berber-nomaden.

De reizen naar Marokko vinden plaats van 24 maart t/m 1 april 2017 en van 27 oktober t/m 4 november 2017. Nu al interesse? Laat het ons weten via dit formulier!

LEAP

In deze 9-daagse bezinningsreis zijn de vaste LEAP-onderdelen van Landing, Exposure, Awareness en Purification geïntegreerd. Zo kun je in een relatief korte reis toch een intensieve ervaring beleven en een grote sprong in je leven maken.

Meer weten over de opbouw van een LEAP-reis?

Lees meer over Leap

.

LEAP Marokko in het kort
Landing in Ouarzazate
We vliegen via Casablanca naar Ouarzazate, in het zuiden van Marokko. Na het ontbijt begint de reis in rustig tempo. We begeven ons richting de woestijn, waar we na de lunch in Foum Zguid doorrijden naar een oase. Dit kleine kampement aan de rand van de Sahara biedt je de mogelijkheid een dag lang te wennen, een mooie wandeling naar een oude vulkaan te maken, en het gevoel van Marokko te laten landen.
Learning & Exposure
De Sahara behoeft nauwelijks introductie. Geen telefoon of internet, geen licht van de stad, geen geluiden. Wel de uitgestrekte leegte en een eindeloze sterrenhemel. Je slaapt in een traditionele nomadentent (op een matras), luistert naar verhalen bij het kampvuur en reist met je eigen kameel waar je voor zorgt. De facilitators helpen je wat we tegenkomen te duiden en toe te passen op je eigen situatie en pad.
Awareness
Na vier nachten in de woestijn reizen we terug naar Foum Zguid, waar we in een rustige herberg starten met het Awareness-deel van de reis. We gebruiken de ervaringen van de afgelopen dagen om echte stappen te maken in je persoonlijke ontwikkeling.

De facilitators werken onder andere met meditatie, beweging, hartcoherentie, bewustzijnstraining, de intelligentie van de natuur en het aloude Wanderlust. Ze stemmen hierbij af op ieders individuele behoefte. Uiteindelijk ervaren we hoe alles met elkaar verbonden is, in de wereld, in deze reis en in ons zelf.

Purification
De laatste dag brengen we grotendeels in stilte door. Alle indrukken, inzichten, en lessen hebben de tijd om rustig te landen en een plekje te vinden. Dat doe je op je eigen manier: door te wandelen, te schrijven, nog eens met een van de facilitators te praten, of hoe je dat wilt. Na deze laatste dag is de reis ten einde.
De groep

Deze reis is voor iedereen die openstaat voor een nieuwe ervaring en een sprong durft te wagen. Je staat “aan” en voelt dat er meer is; maar hoe je daar precies bij komt is niet altijd duidelijk.

Je verbonden (willen) voelen met de natuur is een belangrijke voorwaarde voor deze reis. Je staat open voor een avontuurlijke woestijn-ervaring net buiten je comfort zone. Dat de reis deels in basic omstandigheden is, vind je geen probleem.

De reizen naar Marokko vinden plaats van 24 maart t/m 1 april 2017 en van 27 oktober t/m 4 november 2017. Meer over het programma lees je hieronder. Aanmelden kan via de Ik wil mee knop bovenaan.

Wat moet je allemaal weten?

De belangrijkste details zien er als volgt uit:

Kosten
De prijs voor het basisprogramma van deze reis bedraagt € 2.195,- , exclusief vlucht naar Ouarzazate. De kosten zijn inclusief begeleiding, verblijf, vervoer, accommodatie, ontbijt en alle maaltijden. Het hele programma van 9 dagen is vast; je kan er natuurlijk voor kiezen eerder aan te komen of langer te blijven dan wel door te reizen. Onze reisspecialist helpt je hierbij graag.

Een ticket naar Ouarzazate boek je zelf; uiteraard kunnen wij dit ook voor je doen. Prijzen zijn op basis van een gedeelde kamer. Het is mogelijk de voorkeur voor een single-kamer op te geven; beschikbaarheid hiervan is afhankelijk van het aantal deelnemers. Indien mogelijk is het single-supplement € 415,-.

Vertrekdata

We vertrekken op 24 maart 2017 (retour 1 april) en op 27 oktober 2017 (retour 4 november). Je vliegt als je het volledige programma doet op een vrijdagmiddag en komt 9 dagen later op zaterdagavond terug. Je kan eerder aankomen of je reis verlengen, op eigen kosten. Het is bijvoorbeeld mogelijk langer in Foum Zguid te blijven, of naar Marrakech te reizen. Kijk voor meer inspiratie ook eens naar de Riksja Bouwstenen Marokko.

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers is vijftien.
Deelnemen
Wil je mee? Laat het ons hier weten en we nemen direct contact met je op!
Wat gaan we doen?

Bij aankomst slapen we een nachtje in Ouarzazate. De volgende ochtend na het ontbijt reizen we richting Foum Zguid voor de lunch. Deze tocht van ongeveer 3 uur is – hoewel we nog niet in de woestijn zijn – al prachtig. Na de lunch reizen we door richting het oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi, aan de rand van de Sahara.

In deze oase wonen zo’n 100 mensen, vooral geitenhoeders. We slapen in het oasehuis en tenten en kunnen gebruik maken van de kleine hammam die hier is gebouwd. Vanuit deze oase maken we de volgende dag een mooie wandeling de bergen in. ’s Avonds is er bij het vuur tijd voor diepgang en goede gesprekken.

De volgende dag gaan we echt de woestijn in. Iedereen krijgt een eigen kameel, waar je gedurende de tocht voor zorgt. We lopen de zandduinen in, die gaandeweg steeds hoger worden, tot de plek waar we ons basiskamp – bestaande uit tenten – opslaan. Hier zijn we vandaag en morgen en nemen we de woestijn en de uitgestrekte leegte echt ins ons op.

Met onze kamelen maken we vervolgens de tocht terug naar de oase, waar ons vervoer terug naar Foum Zguid klaarstaat. We komen, terug in de bewoonde wereld, aan bij een herberg die de komende dagen helemaal voor ons is. Hier begint het Awareness deel van de reis, waar de facilitators – met alles dat zich gedurende deze dagen aandient – je helpen te openen, anders te kijken, naar je intuïtie te luisteren en ruimte te maken in je hoofd.

Na twee volle dagen hier is het de volgende ochtend heel vroeg tijd om de terugreis naar Nederland aan te vangen.

We volgen in deze reis de vaste opbouw van LEAP. De facilitators die jullie groep begeleiden hebben geen strak programma, maar maken gebruik van wat zich aandient: in de groep en bij ieder afzonderlijk, maar ook in de omgeving. Het land, de natuur en de mensen zijn immers onze belangrijkste leraren.

Over de training

De reizen naar Marokko worden begeleid door Brenda Tjoelker en Esther Koning.

brendaBrenda (1964) werkte 8 jaar bij de Koninklijke Marine en 10 jaar in de commerciële dienstverlening. Het vele reizen, werk en privé, wakkerde een diep zielsverlangen aan om zich te gaan verdiepen in verschillende zienswijzen en filosofieën. Inmiddels is Brenda Shiatsu therapeut, Hartcoherentie coach, Wim Hof instructeur, Yoga docent en verdiepte ze zich in Vipassana meditatie. In 2013 startte ze Essential Movements, een centrum voor complementaire geneeswijzen, training en coaching.

Tijdens deze reis werk ik met de 5 elementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde; vanuit een energetische visie kijk je hiermee naar de natuurwetten en spiegel je deze in je eigen lichaam. We werken met ademhalingstechnieken om de verbinding tussen hart en brein te beïnvloeden. We maken hiervoor gebruik van Hartcoherentie, dat je inzicht geeft in het functioneren van verschillende delen in je hersenen, hoe emotionele herinneringen je gedrag beïnvloeden, wat emoties en zenuwstelsel met elkaar doen en hoe hart en brein samenwerken.

Esther Koning (1965) startte negen jaar geleden met Runningstar, na ruim 23 jaar in marketing en communicatie gewerkt te hebben. Haar doel met Runningstar is mensen fysiek, mentaal en emotioneel in beweging te brengen. In beweging op zoek naar wat het betekent om authentiek te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Bewust te leven en doen wat voor jou van wezenlijk belang is.

Esther is loop- en vitaliteitscoach. Ze is opgeleid in Transformational Precence en is ook facilitator voor de Foundation for Natural Leadership.

De natuur speelt een belangrijke rol in het werk van Esther. In de natuur kun je verbinden met je natuurlijke kennis en intuïtie, herstellen van emotionele stress en vermoeidheid. Ruimte creëren in je hoofd en beweging krijgen in je gedachten.

Wanderlust is een andere belangrijk element dat Esther in deze reis brengt: de lust om de wereld te ontdekken en te dwalen. Nieuwe werelden ontdekken en daarmee jezelf. Het avontuur met jezelf aangaan en zo nieuwe paden en wegen verkennen.

Prijzen & opties

Deze reis bestaat uit een programma van 9 dagen met de Landing in Ouarzazate, het Learning/Exposure gedeelte in de woestijn, de Awareness en Purification in Foum Zguid en de retour naar Ouarzazate. De prijs voor de reis is € 2.195,- inclusief alle maaltijden, vervoer, excursies, begeleiding en training. Deze prijs is op basis van een gedeelde kamer; afhankelijk van het aantal deelnemers kan het mogelijk zijn een eigen kamer te boeken. In de woestijn zijn de omstandigheden basic en kan het zijn dat een eigen kamer/ruimte niet mogelijk is. Indien mogelijk is het single-supplement € 415,-.

In overleg met onze reisspecialist kun je eerder aankomen of je reis verlengen. Interesse? Neem even contact op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen!

Waarom zou je meegaan?

Tja, goede vraag. We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet:

Ontwikkel jezelf

Omdat je op de een of andere manier zoekt naar het juiste spoor in je leven. Of de bevestiging dat je dat gevonden hebt. Omdat je wil ontdekken wat je te doen hebt op deze wereld. Een LEAP-reis geeft je inzicht en maakt je bewust van het grotere potentieel.

Een ander perspectief

Omdat je weet dat je soms even uit je eigen, vertrouwde omgeving moet om echt stappen te maken. Dat een ander land, een andere cultuur en andere mensen helpen een ander perspectief te vinden. Op jezelf, je leven en de wereld om je heen.

Nieuwsgierig

Omdat je iets nieuws en onbekends interessant vindt; omdat je nieuwsgierig bent, naar LEAP, naar een nieuwe manier van reizen en naar meer bewustzijn voor jezelf.

Het nieuwe reizen

Omdat je onderdeel wil zijn van wat voor ons, Riksja, een veel grotere reis is. We geloven dat we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk, waarin werken vanuit potentieel en je eigen kracht essentieel is. LEAP is onze bijdrage daaraan, en we hopen dat je ook die reis met ons wil maken.

Enthousiast over de reis?

Schrijf je nu in voor de Marokko reis.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de reizen.

Je bericht is succesvol verzonden!