Reis naar je bestemming in de adembenemende bergen van Nepal

Intro

In april en oktober 2017 reis je met LEAP naar Nepal en het Himalaya gebergte. Tegen de achtergrond van een adembenemend landschap maak je een reis naar binnen. Met de QuestTrek methode onderzoek je je eigen drijfveren en ontdek je wat je unieke talenten zijn. Van daaruit maak je een persoonlijk plan voor de komende jaren dat je helpt je dromen waar te maken.

LEAP

LEAP staat voor het maken van een sprong in je leven. Naar meer bewustzijn, naar leven vanuit je missie, naar je bestemming. LEAP Nepal organiseren we samen met MyQuest. Ook in deze reis volgen we de vaste LEAP-opbouw van Landing, Exposure, Awareness en laten landen in Purification. Weten wat dat precies inhoudt?

Lees meer over Leap
LEAP Nepal in het kort
Landing in Kathmandu

De eerste dagen wen je langzaam aan Nepal in de hoofdstad Kathmandu. We verblijven in één van oudste en rustigste wijken van de stad. Je kan deze dagen je eigen plan trekken of met de groep en de coaches meedoen aan het landingsprogramma. We bezoeken onder andere een Hindoeïstisch tempelcomplex en een Boeddhistische stupa die op de werelderfgoed staan en verdiepen ons in de Nepalese cultuur. Bij het krieken van de dag kun je een Boeddhistische ceremonie bijwonen in een klooster.

Exposure & Awareness

We reizen naar Pokhara, aan de voet van het Annapurna gebergte. Na een goede nacht slaap start de 6-daagse QuestTrek, het hart van het programma. We wandelen de bergen in, met een top van 2.500m als hoogste punt. Tijdens het wandelen onderzoek je systematisch je drijfveren. Er zijn meerdere coaches mee om je hierbij te helpen. Er is ruimte voor stilte, yoga, meditatie, visualisaties en gewoon plezier maken.

Purification

Eenmaal terug in Pokhara bieden we een aantal opties om de opgedane inzichten rustig te laten bezinken. Om wat je hebt geleerd ook echt tot je te nemen. We noemen dit Purification. Je kan kiezen uit een homestay bij het Tharu-volk, leven als een monnik in een Boeddhistisch klooster of een relax-/yoga-programma. Uiteraard is terugkeren naar Kathmandu ook een mogelijkheid.

Waarom zou je meegaan?

De QuestTrek brengt je het volgende:

 • Je weet wat je gelukkig maakt en wat je belangrijk vindt in het leven
 • Je kent je kwaliteiten en waarden
 • Je weet beter wat je wilt en wat je waard bent
 • Je kan beter bij jou passende werk- en levenskeuzes maken
 • Je hebt meer vertrouwen in jezelf
 • Je hebt meer voldoening en plezier in je leven
 • Je hebt een helder vijfjarenplan
Wat moet je allemaal weten?

De belangrijkste details zien er als volgt uit:

Kosten
De prijs voor het basisprogramma van deze reis bedraagt € 2.695,-, exclusief vlucht. Deze prijs is inclusief begeleiding, vervoer, verblijf en de meeste maaltijden en exclusief diverse Purification opties. De kosten van de Purification opties staan beschreven bij ‘prijzen en opties’. In overleg met onze reisspecialist kun je verschillende opties kiezen voor Purification. Je kan je reis dus langer of korter maken. Het Landing/Exposure/Awareness groepsgedeelte van 11 dagen is vast.

Je ticket naar Kathmandu boek je zelf; uiteraard kunnen wij dit ook voor je doen. Prijzen zijn op basis van een gedeelde kamer.

Liever een eigen kamer? Dit kan op basis van beschikbaarheid en op de meeste plekken (enkele accommodaties tijdens de QuestTrek hebben niet de mogelijkheid van een privé-kamer). De single-toeslag is € 185,- voor het basisprogramma.

Vertrek
In 2017 vertrekken we op 1 april en 14 oktober.

De reis duurt, afhankelijk van de gekozen Purification-bouwsteen, 14 of 15 dagen. Uiteraard kun je de reis ook verlengen, bijvoorbeeld met de Nepal Online bouwstenen van Riksja.

Aantal deelnemers & accommodatie
Het maximum aantal deelnemers voor deze reis is 13. Er gaat per 3 of 4 deelnemers een coach mee.

De accommodatie is in Kathmandu en Pokhara comfortabel. Tijdens de QuestTrek maken we gebruik van lokale accommodatie; een aantal hiervan is basic. Tijdens de QuestTrek is het niet alle nachten mogelijk een eigen kamer te hebben; de overige dagen kan dat wel (op basis van de single-toeslag).

Deelnemen
Wil je mee? Laat het ons hier weten en we nemen direct contact met je op!
Wat gaan we doen?

We gaan onder begeleiding van een aantal ervaren coaches naar Nepal. Bestemming van besneeuwde toppen, kraakheldere blauwe hemel en frisse berglucht. We landen rustig in Kathmandu, waar we door de stad wandelen en de cultuur in ons opnemen. We maken kennis met het Hindoeïsme en het Boeddhisme in prachtige tempels en stupa’s.

Na een paar dagen vertrekken we naar Pokhara, aan de voet van de Himalaya. Een dag later start de QuestTrek: een 6-daagse wandeltocht door de bergen. Onderweg slapen we in berghutten, ver van alle beschaving en hectiek. Het programma kent elke dag een thema, dat je onder begeleiding van de coaches verkent:

 • Dag 1 gaat over Open geest en ontmoeting, over delen zonder oordeel en het onderzoeken van je waardenset.
 • Dag 2 staat in het teken van Open hart en vertrouwen, waarin we onderzoeken wat vertrouwen is, wanneer het groeit en wanneer juist niet.
 • Dag 3 staat Open wil en bewustzijn centraal. Je wordt je bewust van de stemmen die je tegenhouden om te doen wat je diepste wensen je ingeven.
 • Dag 4 is die van de Open wil en missie, waarin we het hoogste punt van de tocht bereiken, loslaten wat niet meer nodig is en laten aandienen wat onze missie is.
 • Dag 5 gaat over Open hart en impact, waarin je je eigen missie en toekomstplan uitwerkt en concreet maakt welke impact je wil maken.
 • De laatste dag staat in het teken van Open geest en afronding, wanneer we weer afdalen naar de bewoonde wereld en kunnen starten met leven vanuit onze missie.

Tijdens het laatste deel van de reis, Purification, reis je zelfstandig verder. Je laat de opgedane inzichten in alle rust landen. Je kan kiezen voor een homestay in een lokale gemeenschap, leven als een monnik of een yoga-programma.

We volgen in deze reis de vaste opbouw van LEAP. De coaches die jullie groep begeleiden zijn ervaren QuestTrek coaches, kennen Nepal en maken gebruik van de prachtige omgeving om de impact zo groot mogelijk te maken. Met het deelnemen aan deze reis financier je tot slot ook een QuestTrek voor een Nepalese jongere zonder ouders.

Over de training

De rode draad van een QuestTrek vormt een 6-daagse trektocht. Wandelen werkt stimulerend. De repeterende beweging activeert het oplossende deel van je hersenen. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden, alternatieven en antwoorden op belangrijke vragen die om een antwoord vragen. De natuur inspireert je om daar op nieuwe manieren naar te kijken. In de stilte komen mogelijkheden, alternatieven en antwoorden naar boven. We stimuleren je creativiteit en eigenheid met behulp van verschillende technieken, zoals Co-Active© coaching, natuurcoaching, waarderend onderzoek en Theory U.

De QuestTrek is ontwikkeld door MyQuest, die de afgelopen jaren tientallen Quests hebben georganiseerd voor professionals, Nederlandse jongeren én Nepalese jongeren zonder ouders. Mark Simons, mede-oprichter van MyQuest, over de reis:

“De QuestTrek gaat over leren gelukkig te blijven. Over worden wie je bent. MyQuest gaat ook over het vinden van je ‘drive’ en missie. Het is mijn missie mensen daartoe aan te zetten. Daar zijn we razend goed in en daarmee een baken voor anderen. ”

Verkozen tot Best Practice

De QuestTrek is in 2014 op het congres ‘Education of the Heart’ verkozen tot Best Practise en gepresenteerd aan de Dalai Lama.

Over de coaches

Alle coaches jullie begeleiden zijn gecertificeerd door MyQuest en Nederlandstalig. Ze hebben ruime levenservaring, zijn ervaren coaches en opgeleid aan de MyQuest academy.

Prijzen & opties

Deze reis bestaat uit een basisprogramma van 11 dagen met de Landing in Kathmandu, en de QuestTrek in het Annapurna gebergte. De prijs voor het basisprogramma is € 2.695,- inclusief de meeste maaltijden, excursies, begeleiding en programma. Deze prijs is op basis van een gedeelde kamer; de single-toeslag is € 185,- per persoon.

Na het basisprogramma heb je de keuze uit een aantal Purification-opties. Deze staan hieronder beschreven; de prijs tussen haakjes is de toeslag voor een single-kamer.

Leven als een Monnik
Je verblijft een aantal dagen in een Boeddhistisch klooster en ervaart daar hoe het is te leven als monnik. Het klooster is uitgehakt in de rotsen en gaat naadloos op in de omgeving van het dorpje Patle. Je hebt de mogelijkheid om, naast het vaste dagritueel van de monniken, de lokale school te bezoeken of ouderen uit de gemeenschap te ontmoeten.

Prijs (5 dagen/4 nachten): € 316,- (single-toeslag: € 120,-)

Relax en yoga programma
We verblijven in het Shreeban Nature Camp, in de bergen tussen Annapurna en Kathmandu. Het kamp is deels gemaakt van de rotsen zelf en past perfect in de omgeving. Dit is de perfecte plek om rustig te ontspannen en tijd voor jezelf te nemen. ’s Ochtends kun je yoga-les nemen, ’s middags kun je de omliggende dorpen bezoeken.

Prijs (5 dagen/4 nachten): € 613,- (single-toeslag: € 343,-)

Homestay Tharu-volk
In het zuiden van Nepal maken de bergen plaats voor het laagland en de jungle. Hier leeft het Tharu-volk, een lokale stam die nog traditioneel leeft. Je slaapt bij mensen thuis en ervaart hoe het is om in deze gemeenschap te leven, waar de ossenkar een belangrijk vervoersmiddel is en de belangrijkste bron van inkomsten vissen of fruit uit de jungle verzamelen is. Je kan helpen bij het community-work, hiken in de jungle of gewoon onderdeel zijn van het dagelijkse leven in het dorp.

Prijs (5 dagen/4 nachten): € 578,- (single-toeslag: € 200,-)

In overleg met onze reisspecialist kun je de optie die het best bij je past kiezen. Je kan daarnaast kosten besparen door met het openbaar vervoer te reizen. Wil je graag helemaal iets anders doen? We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen!

Waarom zou je meegaan?

Tja, goede vraag. We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet:

Ontwikkel jezelf

Omdat je op de een of andere manier zoekt naar het juiste spoor in je leven. Of de bevestiging dat je dat gevonden hebt. Omdat je wilt ontdekken wat je te doen hebt op deze wereld. Een LEAP-reis geeft je inzicht en maakt je bewust van het grotere potentieel.

Een ander perspectief

Omdat je weet dat je soms even uit je eigen, vertrouwde omgeving moet om echt stappen te maken. Dat een ander land, een andere cultuur en andere mensen helpen een ander perspectief te vinden. Op jezelf, je leven en de wereld om je heen.

Nieuwsgierig

Omdat je iets nieuws en onbekends interessant vindt; omdat je nieuwsgierig bent, naar LEAP, naar een nieuwe manier van reizen en naar meer bewustzijn voor jezelf.

Nieuwe manier van reizen

Omdat je onderdeel wil zijn van wat voor ons, Riksja, een veel grotere reis is. We geloven dat we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk, waarin werken vanuit potentieel en je eigen kracht essentieel is. LEAP is onze bijdrage daaraan, en we hopen dat je ook die reis met ons wil maken.

Enthousiast over de reis?

Schrijf je nu in voor de Nepal reis.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de reizen.

Je bericht is succesvol verzonden!